artikel

Verzekeraars doen meer aan risicomanagement

Geen categorie

Volgens een onderzoek van bureau Tillinghast onder verzekeraars over de hele wereld houdt zestig procent van de ondervraagden bewust rekening met risicomanagement. De noodzaak tot risicorapportering is toegenomen. Tweederde hanteert berekeningen van EC (Economic Capital) als instrument voor het kwantificeren van risico's. Dit is een aanzienlijke toename vergeleken met het vorige rapport uit 2004. De […]

Volgens een onderzoek van bureau Tillinghast onder verzekeraars over de hele wereld houdt zestig procent van de ondervraagden bewust rekening met risicomanagement. De noodzaak tot risicorapportering is toegenomen. Tweederde hanteert berekeningen van EC (Economic Capital) als instrument voor het kwantificeren van risico's. Dit is een aanzienlijke toename vergeleken met het vorige rapport uit 2004. De respondenten toonden zich over het algemeen niet tevreden over hun huidige capaciteiten betreffende risicomanagement. Zeer ontevreden is men over de mogelijkheden risico's op te nemen in prestatiemetingen. Wel verwacht men dat risicomodellen zullen verbeteren. Zie ook: www.encycogov.com en www.corpgov.nl.

Reageer op dit artikel