artikel

Verandermanagement gaat voorbij aan menselijk gedrag

Geen categorie

Het gevolg van het stelselmatig negeren van mensen en gebrekkige psychologische kennis, aldus onderzoekers van PwC, zijn er de oorzaak van dat veel ve

Het gevolg van het stelselmatig negeren van mensen en gebrekkige psychologische kennis, aldus onderzoekers van PwC, zijn er de oorzaak van dat veel veranderprogramma’s falen. Slecht gemanagede veranderingsprocessen veroorzaken potentieel destructieve bijverschijnselen, namelijk een toename van politiek gedrag bij medewerkers. Hun energie gaat steeds meer zitten in behoud en versterking van de eigen positie.
Dat mensen tegen verandering zijn, is een grove misvatting. Veranderingsbereidheid is er wel degelijk, mits men de reden daarvoor begrijpt en zeggenschap krijgt over de herstructurering van banen. Zie ook: www.themanager.org/knowledgebase/HR/Change.htm en www.competentiedenken.nl/default.asp?m=2.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels