artikel

Ondanks de crisis stijgt het aantal leaserijders

Geen categorie

Crisis of geen crisis: het aantal managers in de ict dat in een leaseauto rijdt blijft toenemen. Uit het beloningsonderzoek van De Breed en Partners blijkt dat het aantal leaseauto's is toegenomen vergeleken met een jaar eerder.

Juist deze maand liet een aantal bedrijven waaronder IBM en Atos weten het leasebeleid stevig onder de loep te zullen nemen en het aantal leaseauto's te willen terugbrengen. De onderzoekers toetsten de arbeidsvoorwaarden van ict-managers, -beheerders, -ontwikkelaars en -consultants.

De consultant heeft het vaakst een auto van de zaak, zo laat het beloningsonderzoek zien: 71 procent van hen rijdt een auto van de zaak, een procent meer dan een jaar daarvoor. 62 procent van de managers rijdt nu een leaseauto, tegenover 61 procent in 2009. Ook voor de consultant ligt het percentage met 71 procent een procent hoger dan een jaar geleden. Onder ontwerpers steeg het percentage van 44 naar 45 procent. Voor beheerders is de stijging groter: 41 procent van deze ict'ers rijdt dit jaar in een leaseauto, terwijl dat vorig jaar nog 39 procent was.

Uit de onderzoekscijfers blijkt ook dat managers meestal in een VW Passat rijden en consultants in een Ford Focus. Bij beheerders en ontwikkelaars zijn de VW Golf en de Toyota Prius het meest populair. Ict'ers reageerden massaal op het besluit van de werkgevers om de autoregeling te herzien.

Hoewel een deel van hen zich de beslissing begrijpt, is het volgens een groot deel van de ict'ers geen slimme zet. Sommige ict'ers maken zich zorgen over het imago van de werkgevers, dat negatief beïnvloed zou worden.

Reageer op dit artikel