artikel

De ideale baas is een familieman (zeggen de Russen)

Geen categorie

De ideale baas is een getrouwde man van middelbare leeftijd met creatieve kwaliteiten en inlevingsvermogen. Dat is althans het type manager dat de Russische werknemers het liefst boven zich zien, zo schrijft Express.be naar aanleiding van een enquête van het Russische onderzoeksbureau VCIOM.

Meer dan de helft van de respondenten heeft het liefst een mannelijke baas, terwijl slechts 10 procent de voorkeur geeft aan een vrouwelijke manager. Voor 30 procent van de Russische werknemers maakt het geslacht van de manager niets uit.

Daarnaast zegt 40 procent van de werknemers de voorkeur te geven aan een baas die ouder is dan henzelf. Ongeveer de helft geeft aan liefst een familiefiguur als manager te willen. Voor 56 procent maakt het niet uit of de baas al dan niet religieus is. Ook wil de helft een baas die met nieuwe dingen op de proppen komt en creatieve manieren vindt om het werk gedaan te krijgen. Nagenoeg 60 procent wil een baas die belangstelling heeft voor de problemen, interesses en gezinssituatie van de werknemers.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 76 procent een landgenoot als baas wil, terwijl 58 procent de voorkeur heeft voor een manager van dezelfde etnische afkomst. Slechts 4 procent van de respondenten zegt de voorkeur te geven aan een buitenlandse manager en 3 procent heeft het liefst een topman van een andere etnische afkomst. Voor 15 procent van de Russische werknemers speelt de nationaliteit van de manager geen rol en 34 procent geeft aan geen voorkeur te hebben voor etnische afkomst.

(Bron: Express.be)

Reageer op dit artikel