artikel

Eindejaarsfeest in ruim acht op de tien bedrijven

Geen categorie

Bij slechts 15 procent van de Nederlandse bedrijven moeten de werknemers het deze week zonder eindejaarsfeest doen. Met 85% van de bedrijven waar wel een eindejaarsfeest wordt gehouden voor de medewerkers scoort Nederland in Europa het hoogste percentage. Dit blijkt uit onderzoek van administratief en secretarieel uitzendbureau OfficeTeam.

Meer dan één op de drie Nederlanders zien zo’n feest als een blijk van waardering voor hun harde werk tijdens het afgelopen jaar. Daarnaast zien zij dit als een kans om met mensen in contact te komen waarmee ze normaal niet spreken (28%). Het verhoogt de moraal (13%) en het is een kans om senior management te ontmoeten (6%).

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat een groter aantal Nederlanders dan vorig jaar er een probleem mee zou hebben als het feest wordt afgeblazen. Vorig jaar toonde 33% van de werknemers geen begrip voor een annulering maar dit jaar zou zelfs 40% hier niet van gediend zijn. Tegelijkertijd zijn er veel meer mensen dan vorig jaar die er absoluut niet mee zouden zitten als het feest niet doorgaat, 59% versus 33% vorig jaar.

Anita Hijmenberg van OfficeTeam: “De Nederlandse economie laat weer een voorzichtige groei zien, dus ik merk ook dat veel mensen die ik spreek toch wel hopen dat ze dit jaar een blijk van waardering krijgen aan het einde van het jaar. Uit onderzoek blijkt ook dat 80% van de Nederlandse bedrijven weer plannen heeft om mensen aan te nemen, dus zittende werknemers verwachten in zo’n situatie dat er aandacht aan hen wordt besteed.”
 
De Workplace Survey kwartaal 4 2010 van OfficeTeam werd uitgevoerd in september en oktober van dit jaar door onderzoeksbureau Heliview onder meer dan 2.200 Finance, HR en General Managers in tien landen: België, Brazilië, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Reageer op dit artikel