artikel

Managers vertrouwen data eigen organisatie niet

Geen categorie

Driekwart van de managers vertrouwt de kwaliteit van de data die binnen de eigen organisatie aanwezig is niet. Dat blijkt uit onderzoek van softwareontwikkelaar Information Builders onder ruim honderd IT- en business managers in de profit en non-profit sector.

Het grootste deel van de ondervraagde managers (35 procent) wantrouwt de data binnen bepaalde informatiesystemen en 34 procent van de ondervraagden geeft aan de eigen bedrijfsdata in zijn geheel niet volledig te vertrouwen.

Opvallend is ook dat de respondenten veel verschillende eindverantwoordelijken voor de datakwaliteit in hun organisatie aanwijzen.

38 procent van de managers zegt dat de IT-afdeling binnen hun organisatie verantwoordelijk is voor de datakwaliteit en 23 procent stelt dat dit een taak is voor het hogere management. 17 procent heeft geen idee onder wiens verantwoordelijkheid dit valt.

“Wij zijn geschrokken van het hoge aantal respondenten dat niet volledig vertrouwt op de datakwaliteit binnen de eigen organisatie”, zegt Dennis Bartels, Vice President Sales EMEA bij Information Builders. “Om daadwerkelijk op basis van bedrijfsinformatie te kunnen sturen, is het belangrijk dat duidelijk is wie voor de onderliggende data verantwoordelijk is.”

 

(Bron: Nu.nl)

Reageer op dit artikel