artikel

Arbeidsmarkt voor professionals trekt weer aan

Geen categorie

Headhunters en recruiters zijn weer volop in de weer in het hogere segment: de arbeidsmarkt voor professionals lijkt weer aan te trekken. De groeiende economie en de toenemende vergrijzing worden professionals weer vaker benaderd, schrijft De Volkskrant.

Patricia Flipsen, partner bij het internationale bureau Stanton Chase in Amsterdam, zegt in een interview met de kraqnt dat er er sinds medio 2010 sprake is van een verbetering in de markt. Waar Stanton Chase vanaf eind 2008 merkte dat mensen minder open stonden voor een nieuwe baan, zit er nu weer beweging in de markt voor professionals.

Recent onderzoek van werving- en selectiebureau YER toont ook aan dat 75% van de hoogopgeleiden open staat voor een andere baan. Na twee jaar stilstand als gevolg van de crisis vinden de hoogopgeleiden het tijd voor iets anders.

Monique Brummans, directeur van headhuntersbureau Diemen & Van Gestel, valt op dat als bedrijven op zoek zijn naar nieuwe medewerker, er meer achter de schermen wordt gezocht. Er worden vaker headhunters ingeschakeld en minder vaak advertenties geplaatst. Wel wordt gestreefd naar transparantie in benoemingen.

(Bron: de Volkskrant)

Reageer op dit artikel