artikel

Dinsdagochtend klokslag 10 uur: Stress!

Geen categorie

De dinsdagochtend is het drukste dagdeel van de werkweek. En om 10 uur dinsdagochtend bereikt de stress zijn hoogtepunt. Tenminste volgens de Britse werknemers die deelnamen aan een onderzoek van rekruteringsbureau Michael Page.

De helft van de ondervraagde werknemers ervaart de dinsdagochtend als het drukste ogenblik van de week. De werkdruk wordt dan zo hoog dat men het gevoel heeft eronder gebukt te gaan. Eén op vier medewerkers geeft in het onderzoek aan geregeld het slachtoffer van stress op de werkvloer te zijn.

"Niet de maandag blijkt de meest stressvolle werkdag te zijn," merken de onderzoekers op tegen de Britse krant Daily Mail. "Die dag wordt blijkbaar gebruikt om weer opnieuw in het werkritme te geraken en nog na te praten over het voorbije weekend. Maar op dinsdag wordt men weer helemaal met de werkelijkheid van de arbeidsweek geconfronteerd en moet de planning voor de week op punt worden gezet en moeten ook nog eens de genegeerde mails van de vorige dag worden verwerkt."

Drie op vier respondenten in hetonderzoek geeft aan zich geregeld al om kwart over elf in de ochtend uitgeput te voelen. Eén op vijf heeft die grens al voor negen uur in de ochtend bereikt. De zware werkdruk wordt door 40 procent van de medewerkers verantwoordelijk genoemd voor de stress. Voor 33 procent vormen moeilijke klanten de belangrijkste oorzaak van stress. Ook meerderen en collega's vormen vaak een bron van stress.

(Bron: express.be)

Reageer op dit artikel