artikel

Heeft u al een informatiefilter?

Geen categorie

Steeds meer mensen worstelen met een teveel aan informatie. Volgens de Amerikaanse internetgoeroe Clay Shirky gaat het echter niet om informatie-overload, maar om effectieve filtering. Vijf tips voor een betere filtering van (vak)informatie.

  1. Bepaal uw informatiestrategie – Bedenk goed welke informatie onmisbaar is voor uw werk (need-to-know) en welke informatie niet (nice-to-know). U kunt vervolgens aan de need-to-know-informatie als eerste aandacht besteden.
  2. Stel grenzen – Ruim vaste tijdstippen in voor het lezen van vakliteratuur. Hierdoor behoudt u de controle over de toevloed aan informatie.
  3. Gebruik een RSS-reader – Een RSS-reader is een programma waarmee je een groot aantal websites kunt bijhouden zonder dat je deze sites afzonderlijk hoeft te bezoeken. Ook kun je de informatiestromen onderbrengen in categorieën.
  4. Verwerk informatie meteen – Of het nu gaat om e-mailberichten of artikelen waar u wat mee wilt doen, doe er meteen wat mee of gooi het weg.
  5. Less is more – Maakt u veel gebruik van social media? Gebruik dan de ingebouwde filtermogelijkheden. Zo kunt u in sociale netwerken als LinkedIn en Facebook instellen van wie u wel of niet de updates te zien krijgt.

Bron: Gidsonline.nl

Reageer op dit artikel