artikel

Larry Page wil innovatie terug bij Google

Geen categorie

Mede-oprichter van Google, Larry Page, heeft in zijn eerste week als baas de bezem door het management gehaald. Page heeft zeven topmanagers benoemd, om de bureaucratie in het bedrijf terug te dringen.

Eerder deze maand nam de 38-jarige Page opnieuw de leiding in handen bij Google. In zijn eerste week droeg hij zeven topmanagers voor die de leiding krijgen over de belangrijkste divisies binnen het concern. Deze nieuwe managers worden door Page zelf aangestuurd. Page zou op die manier de snelheid en innovatie uit de begintijd van Google terug willen brengen.

Door de wijzigingen krijgt Page de touwtjes steviger in handen. Het nieuwe aansturingsmodel wordt vergeleken met de methode die Apple-ceo Steve Jobs hanteert. Verder is Page van plan om tot een kwart van de bonussen te koppelen aan het succes dat Google behaalt uit sociale netwerkinitiatieven. Deze ingreep is bedoeld om beter de concurrentie met sociale netwerken als Facebook aan te kunnen. Omdat mensen hier steeds meer tijd doorbrengen en deze sites uit dezelfde advertentiepoel vissen als Google, zijn het belangrijke concurrenten geworden.

Page stond ook al in de beginjaren aan het hoofd van Google. Toen was het nog een starter met zo’n 200 medewerkers. Hij maakte tien jaar geleden plaats voor Eric Schmidt, die meer managementervaring had. Schmidt gaat niet weg bij Google maar blijft een toppositie bekleden bij het concern. Google is uitgegroeid tot een bedrijf met 24 duizend werknemers en een omzet van bijna 30 miljard dollar.

(Bron: It-Executive)

Reageer op dit artikel