artikel

Secretaresses en managers willen af van cliché-beeld

Geen categorie

Secretaresses en hun managers willen af van het cliché-beeld dat nog altijd bestaat over de secretaresses, management-assistenten en PA’s. Het volgens hen eenzijdige en veelal verkeerde beeld strookt met de werkelijkheid. Ze zijn allang niet  meer de puur uitvoerende en volgzame secretaresse die uitsluitend orders opvolgt. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek van uitzendbureau OfficeTeam naar de perceptie van het beroep onder de betrokkenen en hun bazen 

Volgens de absolute meerderheid van de assistenten (95 procent), hierin ruim gevolgd door hun managers (81procent), moet het imago van het beroep dringend opgewaardeerd worden. Bijna tweederde (67 procent) vindt dat hun beroep niet voldoende gewaardeerd wordt in de maatschappij. Toch zegt de helft van de managers (51 procent) dat het beroep wel gewaardeerd wordt.

Driekwart van de managers (74 procent) zegt dat hun assistent servicegericht is. Dit wordt bevestigd door 70 procent van de assistenten. Daarnaast vinden zowel de managers (85 procent) als de assistenten (81 procent) dat een secretaresse een onberispelijk voorkomen moet hebben. 

Bijna alle (97 procent) ondervraagde assistenten geeft aan dat ze hun baas beter laten presteren – dit wordt beaamd door de managers (96 procent).

Nagenoeg alle zeshonderd deelnemers aan het onderzoek zijn het eens over het feit dat het beeld over deze beroepsgroep dat leeft bij het publiek en de media verkeerd en eenzijdig is.  Ook OfficeTeam concludeert dat het hoog tijd is voor een nieuw imago. De mobiele fototententoonstelling Management assistenten; het cliché voorbij in het kader van Secretaressedag op 21 april moet daarbij helpen.

Reageer op dit artikel