artikel

Meer dan kwart werknemers vindt de baas ongeschikt

Geen categorie

Meer dan een kwart (28 procent) van de Nederlandse werknemers zegt dat zijn of haar de baas compleet ongeschikt is voor zijn baan. En tweederde deel (65 procent) vindt zichzelf beter geschikt voor het werk van de baas dan de baas zelf. Dat blijkt uit een peiling van de vacaturesite Monsterboard.nl.

In andere landen, waar Monsterboard dezelfde poll heeft gehouden, kwamen deze resultaten ook naar voren. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze het minst over de baas te spreken, daar denkt 71 procent het werk van de baas zelf beter te kunnen, hiervan vindt 41 procent zelfs dat de capaciteiten van de baas volledig ontoereikend zijn.

"Aan het werk van de baas zitten aspecten die niet iedereen zich realiseert. Bazen moeten zich ervan bewust zijn dat ook zij gezien moeten worden als harde werkers. Hun werknemers zullen tijdens de wereldwijde recessie hard hebben gewerkt en beginnen zich nu af te vragen wanneer zij hiervoor erkenning krijgen. Deze gevoelens worden ook door de peiling bevestigd," zegt Monsterboard-directeur Warren Hammond.

"Het positieve van dit onderzoek is dat het personeel duidelijk gelooft dat ze bekwaam genoeg is om meer verantwoordelijkheid te nemen. De tijd die vrijkomt zal de baas in de gelegenheid stellen het bedrijf te laten groeien, te zoeken naar nieuwe mogelijkheden of het bedrijf concurrerender te maken."

Briljant
In Nederland vindt 37 procent van de ondervraagden de baas 'oké', maar ze vinden wel dat hij of zij het werk van de baas zelf beter zou kunnen. Wereldwijd denkt 34 procent daar ook zo over. 24 procent van de Nederlandse Monsterboard-bezoekers zegt vertrouwen te hebben in de capabiliteit van de baas en het werk zelf niet beter te kunnen. Dat is iets meer dan het gemiddelde over alle landen (19 procent).

12 procent noemt de baas 'briljant', daarmee scoort Nederland aan de lage kant ten opzichte van de andere landen, waar 15 procent van de respondenten een zeer hoge pet van de baas z'n kwaliteiten opheeft. In het Verenigd Koninkrijk scoren bazen op dit punt nog lager met nog geen 11 procent.

Reageer op dit artikel