artikel

Helft neemt een boek mee tijdens zakenreis

Geen categorie

Op zakenreis neemt men niet alleen een maatpak, laptop en smartphone mee. Ook een boek, voedingsproducten of oordoppen gaan mee in de bagage van een zakenreiziger. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Regus onder ruim 17000 managers en bedrijfseigenaren in 80 landen.

De helft (49 procent) van de zakenmensen neemt een boek mee op zakenreis. Ook onder andere zwem- of sportkleding (27 procent), een familiefoto (16 procent), computergames (13 procent) en oordoppen (11 procent) blijken, naast de standaard spullen die men inpakt, favoriet. Een kwart van de respondenten gaf aan alleen werkgerelateerde spullen mee te nemen tijdens een business trip.

Volgens Eduard Schaepman van Regus Nederland toont dit onderzoek opnieuw aan dat de grens tussen werk en privé steeds vager wordt. "Er wordt van zakenmensen verwacht dat ze zich flexibel opstellen. Velen willen dan ook de vrijheid krijgen om tijdens een zakenreis tijd vrij te maken voor privé-activiteiten zoals het lezen van een goed boek of het bezoeken van toeristische bezienswaardigheden. Net zoals ze de vrijheid en het vertrouwen willen krijgen om te werken waar, wanneer en hoe ze dat willen", aldus Schaepman.

 

(Bron: NU.nl)

Reageer op dit artikel