artikel

Vooral burn-outklachten bij hoogopgeleiden

Geen categorie

Het aantal werknemers dat kampt met burn-outklachten is de laatste jaren toegenomen. De stijging was het grootst bij hoogopgeleiden. In 2010 kampte 13 procent van de werknemers met een burn-out, in 2007 was dat nog 11 procent. Hoogopgeleiden voelen zich iets vaker opgebrand dan lager opgeleiden. Dit nlijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de hoogopgeleide werknemers, die vaak ook een hoog beroepsniveau hebben, voelde bijna 15 procent zich opgebrand. Van de laagopgeleiden was dat ruim 13 procent. Werknemers met een middelbare opleiding hadden met 12 procent het minst last van burn-out klachten. Jonge werknemers hebben minder vaak een burn-out dan oudere werknemers. Van alle 15- tot 25-jarigen had een op de tien te maken met burn-out klachten. Bij de 25-plussers ging het om ruim een op de zeven werknemers.

Ook tussen bedrijfstakken bestaan verschillen in de mate waarin werknemers met burn-out kampen. De onderwijssector is koploper voor wat betreft het percentage medewerkers met een burn-out, op de voet gevolgd door de industrie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels