artikel

Sturen op prestatie in zorg moet aansluiten op manier van managen

Geen categorie

De economische en financiële crisis, en de stijgende uitgaven in de zorg hebben de belangstelling voor het prestatiemanagement in de zorg vergroot. Jeremy Veillard onderzocht hoe het sturen op prestatie kan worden toegepast in de zorg op zowel internationaal en nationaal niveau, als op het niveau van een ziekenhuis.

Veillard  concludeert in zijn proefschrift dat het sturen op prestaties nauw moet aansluiten op de manier waarop de zorg wordt gemanaged. Ook stelt hij dat er goede hulpmiddelen moeten komen waarmee managers en politici het sturen op prestatie kunnen gebruiken.
Jeremy Veillard promoveert op 21 februari 2012 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift 'Performance Management in Health Systems and Services: Studies on its Development and Use at International, National/Jurisdictional, and Hospital Levels'.

Tip
Lees ook het boek Leidinggeven aan professionals.

Reageer op dit artikel