artikel

Sturen op werkgeluk

Geen categorie

Een organisatie met gelukkige medewerkers is een succesvolle organisatie. Werkgeluk is daarmee een gedeelde verantwoordelijkheid, medewerkers vragen erom, de omstandigheden maken het noodzakelijk en organisaties hebben er groot belang bij. Youmeus kan dat meten.

In een tijd van crises, vergrijzing en ontgroening is de noodzaak voor organisaties om hun mensen te binden en te boeien groter dan ooit. Met behulp van de online iPPQ (iOpener Institute People Performance Questionnaire) meet Youmeus het werkgeluk in uw organisatie.

Onderzoek
Onderzoek heeft aangetoond dat medewerkers die werkgeluk ervaren:
– tweemaal zo gefocust zijn op hun taak (80% time on task tegen over 40%);
– veel minder vaak ziek zijn (1,5 dag tegenover 7 dagen per jaar);
– 180% meer energie hebben.
(Bron: Hapiness at work; maximizing your psychological capital for succes, Jessica Price Jones, 2010 Wiley-Blackwell)

Het Nieuwe Werken
Veel organisaties verkeren in een veranderingsproces. Vaak wordt dat op de een of andere manier gekoppeld aan de trend die Het Nieuwe Werken (HNW) heet. Wanneer mensen werk maken van het werkelijk uit de verf komen, van het benutten van hun potentieel, van het bezig zijn met de dingen die het verschil maken, dan zullen we nog eens wat beleven. Dat realiseert verandering bij het individu en verandering in organisaties. En waarschijnlijk gaat de invloed nog verder. Youmeus stelt: 'Sturen op werkgeluk? Dat zouden meer mensen moeten doen!'

Youmeus (http://www.youmeus.nl/) is medeoprichter en global partner van het iOpener Institute uit Oxford (http://www.iopenerinstitute.com/) dat onderzoek doet naar de wetenschap van Werkgeluk en introduceert deze unieke werkgeluk aanpak voor de Nederlandse markt.

Leestips
P & O als businesspartner: Het managen van geluk
Team op vleugels

Reageer op dit artikel