artikel

Drie genomineerden verkiezing Zorgonderneming van het jaar 2012

Geen categorie

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Zorgonderneming van het jaar-prijs uitgereikt aan de meest ondernemende zorgorganisatie. Er zijn drie zorgondernemingen genomineerd: De Herbergier (verschillende locaties in het land), de Geboortekliniek (Den Haag) en het Zeeuws Hand & Pols Centrum (Goes).

De winnaar wordt gekozen op 6 juni a.s. op het Jaarcongres Zorgmarkt in Congrescentrum Papendal, Arnhem.
De jury bestaat uit de redactie van het tijdschrift Zorgmarkt. De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria: 
1. Betekenisvolle omvang
2. Klantgeoriënteerdheid
3. Efficiëntie
4. Innovatief/vernieuwend
5. Bijdrage leveren aan landelijke ontwikkelingen
6. Rendabele onderneming.

De drie genomineerden
De Herbergier is een zorgformule van De Drie Notenboomen. De Herbergier bestaat nu uit elf vestigingen verspreid door het land waar mensen met geheugenproblemen zorg krijgen. De Drie Notenboomen heeft het voornemen om het aantal vestigingen uit te breiden tot vijftig. Elke vestiging wordt gerund door een ondernemerspaar dat inpandig woont. Vernieuwend aan het concept is dat woongenot voorop staat en dat specialistische zorg alleen wordt ingekocht als dat nodig is.
Geboortekliniek combineert de voordelen van een thuisbevalling met die van een poliklinische bevalling. Naast de huiselijke omgeving en rustige sfeer van de verlos- en kraamkamers biedt de Geboortekliniek 24 uur per dag persoonlijke en deskundige begeleiding van kraamverzorgenden. Als er complicaties zijn is de bevallende vrouw binnen twee minuten op de afdeling gynaecologie.
Zeeuws Hand & Pols Centrum (ZPHC) is een gespecialiseerd poliklinisch revalidatiecentrum, volledig ingericht voor patiënten met acute en electieve hand- en polsproblematiek. Het centrum onderscheidt zich van bestaande revalidatiecentra door systematische kwaliteitsmetingen te doen. ZPHC heeft een moderne klantgerichte uitstraling die meer weg heeft van een hotel dan van een kliniek.

Meer over het: Jaarcongres Zorgmarkt

Zorgmarkt is een initiatief van Kluwer B.V.
Met medewerking van Van Aarle De Laat, AFAS, Dirkzwager advocaten en notarissen, FunktieMediair en Stichting IZZ.

Reageer op dit artikel