artikel

Bestuurders aansprakelijk voor schulden na verkoop

Geen categorie

In een aantal recente vonnissen zijn bestuurders aansprakelijk gesteld voor de schulden die zijn ontstaan na de verkoop van aandelen aan bv-opkopers. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Bestuurders die de aandelen van hun vennootschap verkopen aan een bv-opkoper, moeten goed opletten of die de onderneming wel wil voortzetten, zo meldt de krant. Wanneer ze dit niet doen, kunnen ze door schuldeisers persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor schulden die na overdracht van de aandelen ontstaan.

Gedupeerden
Een deskundige zegt in het artikel dat met deze nieuwe jurisprudentie gedupeerden in faillissementen nu de mogelijkheid hebben buiten de curator om rechtstreeks oud-bestuurders en oud-eigenaren aan te spreken.

Boekentips
Handboek corporate governance
Governance en ondernemerschap in de zorg. Nieuwe bestuurlijke verantwoordelijkheden in de gezondheidszorg
Bestuurdersaansprakelijkheid.

Reageer op dit artikel