artikel

Managers onderkennen belang van customer analytics

Geen categorie

Een groot deel van de managers onderkent het belang van customer analytics. De volgende stap die ze moeten maken is dat de efficiency en kwaliteit ervan wordt verhoogd. Via customer analytics wordt meer inzicht verkregen in de intenties van klanten en potentiële klanten. Dat stelt organisaties in staat om de klanttevredenheid en loyaliteit op te voeren.

Uit onderzoek van MIacademy uit 2012 blijkt dat 86% van de topmanagers data-analyse belangrijk tot zeer belangrijk acht. Daarnaast verwacht 71% dat door de toenemende beschikbaarheid van data, de roep om analytici sterker zal worden. Slechts een kwart meent over de juiste competenties te beschikken om customer analytics uit te voeren. Momenteel kiest slechts 15% van de vwo`ers een opleiding waarmee ze later en analytische functie uit kunnen voeren.

Aan klantinteractiemanagers werd gevraagd welke vorm van customer analytics ze het belangrijkst vinden. Predictive analytics en real time analytics werden het meest genoemd, speech analytics werd het minst vaak genoemd.

Bronnen: ProfNews en Telecommerce magazine.

Leestip
De Customer Delight Strategie. Enthousiaste klanten en promoters door excelleren in klantgerichtheid.

Reageer op dit artikel