artikel

Manager kan juist profiteren van irritante werknemer

Geen categorie

In elke organisatie komen managers werknemers tegen die irritant zijn en waarmee zij totaal niet overweg kunnen. Oppervlakkig gezien kan met een team dat goed samenwerkt en waarin iedereen met elkaar op kan schieten meer bereikt worden. Experts zien het echter anders.

Een team dat bestaat uit louter mensen die de manager graag mag, is zo al niet onmogelijk, dan toch onwenselijk. Wat betreft prestaties is het graag mogen van een werknemer problematischer dan iemand niet mogen. De werknemers waar een manager naar toe trekt zijn waarschijnlijk degenen die zich aardig gedragen, niet met slecht nieuws komen en complimentjes geven. Het zijn echter vaak juist degenen die de manager uitdagen en provoceren die nuttig zijn voor het verkrijgen van nieuwe inzichten en het succes van de groep.

Het beste is een team met deelnemers van diverse pluimage en met verschillende standpunten die niet bang zijn kritiek te uiten en de discussie aan te gaan. Bovendien kan het unfair behandelen of mismanagen van een irritante werknemer de groep beroven van potentieel belangrijke input.

Bron: ProfNews, gebaseerd op: Harvard Business Review.

Boekentips

Team op vleugels
Mensen veranderen. Waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen.

Reageer op dit artikel