artikel

Looplijnen voor verandering

Geen categorie

Hoe doe je dat: je eigen wereld inrichten en toch soepel meebewegen met de veranderingen die zich aan je opdringen? Projectmanager Jelte Krist bedacht de looplijnenmethode, die ervan uitgaat dat mensen het vermogen hebben om het geluk naar hun hand te zetten.

Looplijn 1. Betrokkenheid en invloed
Zoek je hart en ziel, zegt Krist, en bekijk de dingen door je cirkel van betrokkenheid. Dan ontstaan er vanzelf acties die binnen je mogelijkheden liggen en waarmee je ook echt iets bereikt. Zo kan iemand die kijkt door de cirkel van milieubewustzijn besluiten geen plastic flessen meer te kopen, doneren aan groene initiatieven en anderen aanspreken op hun gedrag.

Looplijn 2. Verontwaardiging
Zoek naar je drijfveren (die vaak voortkomen uit verontwaardiging) om dingen te veranderen. Geef ruimte aan je kwaadheid. Richt van daaruit je wereld in.

Looplijn 3. Verbinding
Als de stofwolken van verontwaardiging zijn opgetrokken kun je naar anderen toe gaan bewegen en verbinding maken. Let op: dat kan alleen vanuit positieve energie en rust. De basis is dialoog, waardigheid en interesse in de ander.

Bron: Jelte C. Krist in: Tijdschrift Administratie, april 2013.

Boekentips
Mensen veranderen. Waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen
Business Model You.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels