artikel

Tools voor ketens en netwerken

Geen categorie

Samenwerken in ketens en netwerken wordt steeds belangrijker. Zorg in ketens en netwerken biedt burgers hoogwaardige zorg en ondersteuning en optimale kwaliteit van leven. Goede samenwerking tussen alle spelers die hieraan bijdragen is hiervoor nodig. Maar hoe pak je dat aan? Het boekje Tools voor ketens en netwerken van Mirella Minkman, Lidewij Vat en Stannie Driessen […]

Tools voor ketens en netwerken

Samenwerken in ketens en netwerken wordt steeds belangrijker. Zorg in ketens en netwerken biedt burgers hoogwaardige zorg en ondersteuning en optimale kwaliteit van leven. Goede samenwerking tussen alle spelers die hieraan bijdragen is hiervoor nodig. Maar hoe pak je dat aan? 
Het boekje Tools voor ketens en netwerken van Mirella Minkman, Lidewij Vat en Stannie Driessen (allen werkzaam bij Vilans, hét kenniscentrum voor langdurende zorg) biedt inspiratie en concrete handvatten voor iedereen die de samenwerking in ketens en netwerken wil vormgeven of verder wil verbeteren. Het gevalideerde OntwikkelingsModel voor Ketenzorg is hierbij het vertrekpunt. De 9 bouwstenen uit het model die van belang zijn voor ketenzorg, zijn de kapstok voor de praktische tools en goede voorbeelden in dit boek waarmee je zelf aan de slag kunt. 
In het boekje vind je 18 praktische tools en 9 praktijkvoorbeelden van organisaties die succesvol werkten aan ketenzorg. Een selectie van de 18 tools:

  • Business case maken
  • Zelfevaluatie op basis van het OMK-model
  • Casusbespreking
  • Doelgroep in kaart brengen
  • Multidisciplinair samenwerken
  • Netwerkanalyse
  • Positionering ketencoördinator
  • Visie en ambitie bepalen.

Meer informatie over Tools voor ketens en netwerken – Praktijkvoorbeelden en instrumenten voor de zorg en ondersteuning.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels