artikel

Beste werkgevers hebben moderne werkstijl

Geen categorie

In de top 5 beste werkgevers van Nederland zijn alleen maar bedrijven te vinden die hun werkstijl hebben gemoderniseerd. De medewerker van de toekomst wil alleen nog maar werken in dergelijke organisaties. Maar hoe moderniseer je je organisatie zodanig?

De wereld verandert razendsnel. Nieuwe technologie, nieuwe medewerkers die andere eisen stellen, concurrentie die toeneemt en nog tal van andere ontwikkelingen. Maar vooral de klant van de toekomst verandert. Hij eist transparantie van een organisatie, snelheid en gemak. Organisaties staan voor enorme uitdagingen.

Het Nieuwe Werken
Een aantal grote organisaties in Nederland heeft een eerste antwoord gevonden op de veranderende wereld. Bedrijven als Rabobank Nederland, Interpolis, Sabic, Microsoft en Dela, overheden als de gemeente Den Bosch, de provincie Overijssel en het waterschap De Dommel hebben hun manier van werken veranderd. Ze hebben Het Nieuwe Werken ingevoerd.

Nieuwe werkstijl
Het succes van deze en andere organisaties is niet onopgemerkt gebleven. Vele bedrijven en organisaties oriënteren zich op een nieuwe werkstijl. De Rijksoverheid onderneemt initiatieven in het kader van de Vernieuwing van de overheid, projecten als Ambtenaar voor de toekomst trekken veel belangstelling.

Eigen verantwoordelijkheid
Het besef groeit dat de manier van werken uit de 20ste eeuw geen antwoord biedt op de uitdagingen van de 21ste eeuw. Invoering van een andere, moderne werkstijl gebaseerd op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, samenwerken en het sturen op resultaten nieuwe werken is onvermijdelijk.
Het ontwikkelen en invoeren van een nieuwe werkstijl gaat niet vanzelf: het gaat om een ingrijpende organisatieverandering.

Vakmedianet organiseert een masterclass-serie Het Nieuwe Werken. Daarin krijgen de deelnemers handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met Het Nieuwe Werken.
Leestips:
Efficiënt werken met gratis webtools 
Samen slimmer.

Reageer op dit artikel