artikel

Toepassing bekende leertheorieën in coaching

Geen categorie

‘Coaching is niet de cliënt iets leren, maar de cliënt helpen om te leren.’

Een prachtige zin uit het artikel van P. Fazel in het tijdschrift International Journal of Social, Human and Engineering, waarin de relatie tussen coaching en leren wordt gelegd. De schrijver beschrijft enkele bekende theorieën over leren en laat per theorie (Kolb, Skinner, Roger, enz.) zien op welke manier deze toegepast wordt in coaching.
In het kader van het thema ‘Het nieuwe leren’ van deze maand, heeft de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) deze keer dit artikel in de kennisbank gezet. Het is goed te gebruiken voor coachopleidingen, wanneer het gaat over leren in relatie tot coaching.
Lees verder: Tijdschrift voor Begeleidingskunde.
Boekentip: Canon van het Leren.

Reageer op dit artikel