artikel

Manager vertrouwt medewerker nu wél

Geen categorie

Collega’s en managers vertrouwen erop dat medewerkers thuis écht aan het werk zijn. Is Het Nieuwe Werken hiermee ‘af’?

Steeds meer medewerkers hebben vertrouwen in Het Nieuwe Werken. We geloven echt wel dat die collega zijn uren maakt, ook al zien we hem niet werken. En zelf vinden we (82%) dat onze manager daar ‘natuurlijk’ ook op kan vertrouwen. Dat hoeft hij niet te controleren door naar onze output te kijken. En al helemaal niet door te kijken naar onze aanwezigheid. We willen liever worden beoordeeld op de behaalde resultaten.
Dat beeld ontstaat bij het doornemen van de resultaten van de vierde Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken, waar zo’n 4858 deelnemers bij de overheid, onderwijs cultuur, welzijn en het bedrijfsleven aan meededen. Deelnemers zijn vooral kennisspecialisten en managers.
Controle op output als ik alleen werk, is voor 40 procent van de deelnemers overbodig. Vorig jaar vond nog maar 30 procent dat. En we zijn er vrij zeker van dat onze collega’s aan het werk zijn als we ze niet zien: het percentage dat daarop vertrouwt, ging van 65 in 2012 naar nu 69. Twee jaar geleden was dat vertrouwen in collega’s ook een stuk minder. Natuurlijk kan ook mijn eigen manager erop vertrouwen dat ik mijn uren maak, zegt 82 procent van de deelnemers. En: ‘Ik kan de verantwoordelijkheid van HNW aan’, zegt niet minder dan 94 procent. Driekwart denkt dat dit ook geldt voor de meeste collega’s.
Bron en meer informatie: PWDeGids.

Reageer op dit artikel