artikel

Onderzoek: Wat doet u tegen geweld?

Geen categorie

Elke werkgever is verplicht zijn werknemers te beschermen tegen agressie en geweld. Het lijkt erop dat geweld op de werkvloer vaker voorkomt. Maar is dat ook zo? En hoe groot is het probleem eigenlijk?

Een werknemer steekt een collega neer na een ruzie. Na een arbeidsconflict doet een personeelslid een bommelding waardoor het hele bedrijf moet worden ontruimd. Een gepeste collega wordt ziek, neemt ontslag en eist een flinke vergoeding van zijn werkgever. Zomaar een greep uit berichten in de media.

Werknemers die worden gepest of slachtoffer zijn van agressie zijn vaker ziek, hebben minder vertrouwen in hun eigen inzetbaarheid, zien hun productiviteit dalen en zijn sneller geneigd om de organisatie te verlaten. Het is dus niet alleen in het belang van werknemers dat werkgevers beleid tegen agressie en geweld voeren, maar ook in het belang van de organisatie.

Vakmedianet doet daarom onderzoek naar agressie op de werkvloer. Hoe vaak komt het voor? Wie zijn de daders? Voeren organisaties beleid? En wat zijn de gevolgen voor de werknemer?

Wij stellen het bijzonder op prijs als u mee wilt doen aan dit (anonieme) onderzoek. Alle antwoorden worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Reageer op dit artikel