artikel

Longlist Managementboek van het Jaar 2015 bekend

Geen categorie

Door Managementboek is een longlist van 75 boeken bekend gemaakt die kans maken om de prijs Managementboek van het Jaar 2015 te winnen.

Uit het overweldigende aanbod van nieuw verschenen boeken in 2014 heeft Managementboek samen met de jury de lijst samengesteld van 75 boeken die in aanmerking komen voor de uitverkiezing van het Managementboek van het Jaar. De jury is inmiddels druk bezig te kiezen welke boeken uit deze oogst op de shortlist komen. Deze shortlist, die uit 5 boeken bestaat, zal op 17 maart worden bekendgemaakt.
Op donderdag 23 april 2015 wordt het Managementboek van het Jaar 2015 bekend gemaakt. Deze prijs wordt dan namens Managementboek.nl op feestelijke wijze uitgereikt tijdens het jaarlijkse Managementboekengala in de Rode Hoed, Amsterdam.

Procedure
Alle managementboeken die zijn verschenen in de periode van 1 januari 2014 tot 1 januari 2015 en zijn toegevoegd aan het assortiment van Managementboek.nl dingen mee voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2015, mits zij voldoen aan de volgende criteria:
De criteria voor selectie zijn:
– de boeken moeten in de Nederlandse taal zijn verschenen;
– boeken mogen niet her- of bijdrukken zijn. Ingrijpend gewijzigde herdrukken kunnen wel in aanmerking komen;
– de auteurs moeten Nederlandstalig zijn;
– verzamelbundels met artikelen of interviews die eerder in papieren of digitale media gepubliceerd werden, studieboeken, branchespecifieke boeken, kalenders en spellen zijn uitgesloten van mededinging.

Achtergrond
De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds het ontstaan van het Managementboekengala in 2004 wordt deze toonaangevende prijs traditiegetrouw tijdens deze gelegenheid uitgereikt. De Rode Hoed is op deze avond een feestelijke ontmoetingsplaats voor auteurs, uitgevers en lezers van boeken die op zoveel momenten in het jaar managers en professionals ten dienste staan. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

Winnaars
Voor de winnaars van voorgaande edities: klik hier voor winnaars van afgelopen jaren.

Bron: Managementboek

Reageer op dit artikel