blog

Hier en daar

Geen categorie

Je kan geen ruimte binnenlopen of ze zijn er: uitblinkers. Hier en daar. Overal en nergens.

Op de zevende verdieping van een ietwat saai kantorencomplex, bij de verzorgde receptie op de begane grond, op de koude schaatsbaan in het weinig flatteuze schijnsel van een lichtmast, achter de nuffige boeken in de openbare bibliotheek, in dat weidse park waar je af en toe met de hond kuiert, op de middelbare school van je jongste kind dat voor de zoveelste keer zijn huiswerk niet heeft gemaakt, in de supermarkt bij jou om de hoek die wél die heerlijke olijven verkoopt, bij het stoplicht waar je altijd zo lang moet wachten tot het groen wordt, op het traditionele verjaardagsfeestje waar je niet onderuit komt, bij de kapper die je hoofd altijd zo lekker masseert, in de kroeg waar je meestal veel te lang blijft hangen, op het stille strand tegen de wind in wandelend, bij de bioscoop waar ze altijd zo vrolijk je kaartje afscheuren, bij de schoenmaker in zijn veel te kleine winkel annex werkplaats en achter dat loketje op het station waar je alleen hun handen ziet als ze je liefdevol die hete beker koffie aanreiken waar jij zo naar smacht. Hun hoofd verborgen achter verleidelijke lekkernijen. Daar! Waar anders?

Uitblinkers? Je struikelt erover!

Hoor jij jezelf wel eens één van de volgende uitspraken doen?

“We maakten altijd mooie winsten, maar de laatste tijd is het hard werken om in de zwarte cijfers te blijven. Concurrenten betalen exorbitante salarissen. Wat heb ik die uitblinkers nog te bieden?”

“Vroeger leerde je eerst het vak, maar tegenwoordig willen ze vanaf dag één de allergrootste projecten trekken. Onze sector is verre van sexy, geen talent meer te bekennen. Wie wil er tegenwoordig nog onder aan de ladder beginnen?”

“In het dagelijks leven zijn er genoeg uitblinkers, die herken ik wel, maar ik zie ze helaas niet terug in mijn bedrijf. Daar moet ik het doen met de mensen die ik heb. Er is ook veel te weinig doorstroming en het opleidingsbudget is ver onder de maat.”

Dan heb ik goed nieuws voor jou!

Jouw bedrijf is niet anders dan al die doodgewone plekken die hierboven zo dichterlijk staan beschreven: jouw bedrijf ís het dagelijks leven.

Talenten zijn er overal, dus ook in jouw organisatie. Creëer de juiste omstandigheden en de orderportefeuille ontploft. Er is niets mooiers dan een team waar het klantbelang bovenaan staat, waar iedereen precies weet wat er wordt verwacht en waar het bruist van de initiatieven om het samen steeds beter te willen doen.

Wil je ook struikelen over de uitblinkers?

Tips over hoe jij en je organisatie kunnen uitblinken, vind je in het inspirerende managementboek Uitblinken! Hoe hoog kan jouw lat?

Uitblinken! Het Magazine is een cadeautje. Je kunt het hier downloaden: www.uitblinken.nl/cadeautje/

Ineke Walravens is interim-manager en executive coach. Ook is zij weer beschikbaar voor een commissariaat of toezichthoudend rol. Maximaal resultaat behalen met mensen en organisaties, dat is waar zij het voor doet.
Meer weten over Ineke Walravens? Tik of klik hier.

Bel (+31 6 53 725 614) of mail (ineke@walravens.nl), dan helpt Ineke je graag verder!

Reageer op dit artikel