blog

Zo gewoon is ongewoon

Geen categorie

Zo voelt een warm bad dus.
De publieke lancering van ons boek Werken aan de wakkere stad op 25 juni jl. was té overweldigend!

Maar liefst 260 belangstellenden uit het hele land hadden zich verzameld in een theater in Schiedam. En dat hele, zeer uiteenlopende, gezelschap is geraakt door de thematiek van ons boek: hoe kunnen we de leiderschapsfunctie in lokale gemeenschappen versterken?!

Het vraagstuk raakt niet alleen professionals in hun hart, niet alleen bestuurders, niet alleen ambtenaren, maar eerst en vooral inwoners. Daar in het theater hebben vier heel gewone Schiedamse inwoners laten zien en voelen hoe ongewoon ze zijn. Waarom ongewoon? Omdat ze niet meegaan met de roep om burgerkracht, eigenkracht, of welke fraaie solistische woorden ook opgeld doen. Nee, ze werken aan wakkere gemeenschapskracht in hun eigen dagdagelijkse omgeving. Zo gewoon is ongewoon zijn.

Leiderschap is het versterken van het vermogen van de gemeenschap om de eigen toekomst blijvend vorm te geven. Leiderschap is een hand in de rug leggen van dat wat gaande is, van dat wat zich als het ware al aandient. In ons boek lees je wat het betekent als je dat langzaam doet.

Met ons boek willen we het warme water van het bad van het lanceringsfeestje over heel Nederland uitstorten. Voor nóg meer wakkere steden!

Reageer op dit artikel