artikel

Werkstress, een ongrijpbare vijand? – Peiling

HRM

Iedereen heeft het over werkstress, maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Waar de een tot bloei komt als hij het zo druk mogelijk heeft, wordt de ander mentaal en fysiek ziek van de stress.

De cijfers liegen niet: werkstress levert de Nederlandse economie miljardenschade op. Alleen al in de eerste zes maanden van dit jaar kostte verzuim door stress werkgevers 800 miljoen euro.
Maar tussen stress en verzuim liggen nog diverse stappen waarmee werkgevers en werknemers veel kunnen doen om werkdruk de baas te worden. Basisvragen die hierbij moeten worden gesteld zijn: Wat maakt dat de werknemer stress ervaart? Kan hij ergens terecht met de zorgen die hij heeft over de werkomstandigheden? Wie pakt dat op binnen de organisatie? Kunnen werkgever en werknemer samen het werk zo inrichten dat werknemers het misschien wel druk hebben, maar daar niet gestrest door raken?
Om erachter te komen of werknemers stress ervaren en wat zijzelf en hun organisatie doen om ervoor te zorgen dat de werksituatie gezond blijft, doet uitgeverij Vakmedianet onderzoek naar werkstress op kantoor. Wij zouden het op prijs stellen als u enkele minuten uit zou willen trekken om onze vragen te beantwoorden.
Klik hier om naar de 2-minuten-peiling te gaan.

TIP! Wat kunnen jij en jouw organisatie doen aan werkdruk?
Tijdens de  training Werkdruk de baas op 30 oktober ontdek je wat je zelf kunt doen om grip te krijgen op werkdruk. Tijdens het congres Over Werkdruk op 6 november delen diverse sprekers hun visie en ervaringen over de taboes rondom werkdruk, de verantwoordelijkheden en de oplossingstechnieken.

Reageer op dit artikel