artikel

Zo maakt HR zichzelf geliefd: 5 manieren

HRM

HR is vaak niet de meest favoriete afdeling van de organisatie. Vijf manieren waarop HR het tij kan keren.

Er wordt de laatste jaren veel gevraagd van de HR-afdeling. Met name op strategisch vlak dient de HR-manager zich te volop te ontwikkelen, anders telt hij/zij binnenkort niet meer mee. CEO’s spreken zich openlijk uit over hun onvrede wat betreft het ‘gebrek aan strategisch inzicht’ van HR, blijkt uit onderzoek. Kortom: de meeste HR-afdelingen hebben volop ruimte om te stijgen in populariteit.
Nu kunt u als HR-manager wachten tot de krapte op de arbeidsmarkt zijn hoogtepunt bereikt en de organisatie de waarde van HR (weer) gaat zien. Maar neem liever nu zelf de teugels al in handen, zegt hoogleraar management Peter Capelli van de Wharton Business School van Pennsylvania in een artikel in Harvard Business Review. HR heeft immers de expertise in huis om de organisatie voorop te laten lopen in marktveranderingen die we al mijlenver zien aankomen. Capelli onderscheidt vijf stappen hoe HR zich geliefder kan maken (als u hierop klikt, gaat u naar het volledige artikel in PWDeGids).

Reageer op dit artikel