artikel

Anders Werken, het managementgeleuter voorbij

HRM

Multidisciplinaire teams, zelfsturing, het nieuwe werken, transparantie, lean, geluk op het werk. Zomaar een aantal nieuwe manieren van werken die onze organisaties binnen stromen. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is voor de toekomst?

In het radioprogramma People Power geven managementdenker Jeroen Busscher en Dimphy Peters van Great Place To Work hun visie over eigenaarschap en vertrouwen.

‘Mensen voelen dat er iets anders van ze wordt gevraagd. Niemand kan nog veel waarde creëren voor klanten als ze de hele dag het zelfde doen. Heel lang hebben managers hun mensen behandeld als radertjes in een radarnetwerk. Procedure en protocollen zorgden ervoor dat mensen gingen doen wat de manager bedacht had. Maar dat werkt niet meer, want dat kunnen computers ook, dat kunnen robots ook en dat kunnen ze in China ook. Dus wat moeten wij hier steeds meer doen? Zelf nadenken, zelf verantwoordelijkheid nemen. Dat geldt niet alleen voor duurbetaalde banen, maar bijvoorbeeld ook in de thuiszorg. Daar wordt niet meer bepaald wat mensen moeten doen, maar krijgen de verantwoordelijkheid voor het welzijn van hun cliënten. Ze moeten dan unieke en eenmalige waarde creëren en daarvoor is eigenaarschap nodig.’ Aldus auteur en consultant Jeroen Busscher in People Power over Anders Werken.
Lees de hele blog van Glenn van der Burg en luister naar de radiofragmenten.

Reageer op dit artikel