artikel

Negen tips voor de manager om vernieuwing te stóppen

Innovatie

De beste manier om geen resultaat te boeken met een nieuw idee is niet beginnen en vernieuwing tegen te houden.

Negen tips voor de manager om vernieuwing te stóppen
Vernieuwing en resultaat zijn waanzinnig

En zo zijn er nog veel meer manieren waarop je als manager alles bij het oude laat, en geen andere betere resultaten boekt:

 1. Alles tegenhouden
  Het maakt niet uit wie er met de geniale ingeving komt, je doet het niet. Dat geeft alleen maar nieuwe positieve energie en dat moet je niet hebben.
 2. Geen ruimte geven
  Ruimte? Dat is iets voor buiten de dampkring. Dat is niks voor jouw mensen. Die moeten productie draaien. Vierkante meters maken. Met de spullen die ze hebben.
 3. Negativiteit
  Het is niet goed. Het gaat niet goed. Het wordt ook niet beter. Hou die instelling vast. Want het is niet negatief, maar realiteit.
 4. Demotiveren
  Geef je mensen elke dag op hun lazer. Gewoon doen. Als er niks is om ze een uitbrander te geven, kun je ze daarvoor op hun kop geven, want dan doen ze te weinig. Dat zal ze leren.
 5. Ga voor angst
  Jij bent de koning en mensen moeten voor je sidderen. Als jij binnenkomt buigt iedereen nederig het hoofd. Daarmee zorg je ervoor dat niemand je lastigvalt met waanzinnige dingen als vernieuwing en innovatie.
 6. Controleer
  Loop als een gevangenisbewaker over de afdeling. Voer minstens elke dag een rapportagemoment in. Sta bij de deur om te kijken of iedereen op tijd is, en houd de deur op slot totdat het tijd is om weg te gaan. Vertrouwen is goed, maar controle is beter beheers je tot in de perfectie.
 7. Werk is werk
  Werk is werk en niet privé. Verbied mensen om over privédingen te praten. Dat doe je maar in je eigen tijd. Werk is om keihard te werken. En mobiele telefoons levert iedereen in. Bellen kan met de bureautelefoon, en de gedraaide nummers controleer je.
 8. Verander de regels
  Nee, niet in overleg, maar wel tijdens het spel. Je geeft mensen doelstellingen, en als ze die dreigen te halen, dan verander je de doelstellingen. Dat soort dingen doe je aan de lopende band.
 9. Het is hun schuld
  Dat er geen vernieuwing is, is hun schuld. Het geeft niet wie ‘hun’ zijn, maar het is wel hun schuld. Niet de jouwe. Natuurlijk niet de jouwe.

Wil je weten hoe je wel vernieuwing initieert? Kom dan naar het Event Ontketen Vernieuwing >>>

Door: Eduard van Brakel

Reageer op dit artikel