artikel

Uniek theatercollege Essentie van leiderschap

Leiderschap

Op 13 april a.s. vindt in de Stadsschouwburg Amsterdam een unieke leerzame en inspirerende combinatie van college en theater plaats over leiderschap met o.a. Gijs Scholten van Aschat, prof. dr. André Wierdsma en prof. dr. Ko Colijn.

Uniek theatercollege Essentie van leiderschap

Op 13 april a.s. presenteert de Toneelgroep Amsterdam in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en uitgeverij Vakmedianet een unieke combinatie van theater en college rond het thema leiderschap. Toneelgroep Amsterdam staat in binnen- en buitenland bekend om vernieuwende en eigentijdse ensceneringen van klassiek en modern repertoire, gespeeld door de beste acteurs onder regie van toonaangevende (internationale) regisseurs.

Prof. dr. André Wierdsma geeft ’s middags (van 16-18 u) een inspirerend theatercollege en ’s avonds (van 20-22 u) gaan prof. dr. Ko Colijn (Clingendael), acteur Gijs Scholten van Aschat en auteur Caroline Perrée onder leiding van presentator Lex Bohlmeijer (Radio 4) dieper in op het thema leiderschap dat ook centraal staat in het stuk Kings of War, dat binnenkort in première gaat. Acteurs van Toneelgroep Amsterdam lezen tijdens deze avond fragmenten uit de voorstelling.

Over ‘Kings of War’ zegt regisseur Ivo van Hove: ‘Shakespeare heeft als geen ander over leiderschap en macht geschreven. Hij creëert bezielde, weifelende en losgeslagen koningen, mannen van vlees en bloed die hun eigen ambities en de belangen van het land en het volk dat zij regeren voortdurend tegen elkaar afwegen. Mannen onder druk, leiders die zich bewust zijn van het feit dat zij geschiedenis schrijven, al dan niet met het bloed van hun landgenoten. Het is inspirerend om Shakespeare opnieuw als een tijdgenoot te ontdekken die uitdagend reflecteert op wat we dagelijks als nieuws over ons heen krijgen: de duistere machinaties van machthebbers en het geweld dat door hun beslissingen wordt veroorzaakt.’

Tussen college en avondprogramma is er een borrel en een buffet waar met elkaar informeel kan worden gepraat.
Als abonnee op Over Management krijgt u 50 euro korting op dit theatercollege (u betaalt geen €225 maar €175). Geef dan bij inschrijving de code VM01 door.
Meer informatie en inschrijven via de site van Nyenrode (vergeet niet uw kortingscode VM01 in te vullen).

Reageer op dit artikel