artikel

Minimal management in de zorg

Leiderschap

Een bedrijf of een organisatie leiden met een minimum aan managers, stafmensen en regels. Met als principieel fundament: het onwrikbare geloof in de volwassenheid van de medewerkers. Dat is minimal management. Ook toepasbaar in de zorg. 

Pleitbezorger van minimal management is Paul Verburgt. Hij schreef er een toegankelijk en vlot leesbaar boek over. Verburgt voerde minimal management onder meer in bij ArboNed en bij de Amarant Groep, een organisatie voor langdurende zorg. Instellingen hebben te maken met door de overheid opgelegde regels, maar de meeste regels zijn van eigen makelij, zegt Paul Verburgt.

Lees de recensie van Minimal Management in de Zorg- en ziekenhuiskrant.

Minimal Management
Paul Verburgt
Vakmedianet, ISBN 978 94 6276 056 1
Meer info: www.minimalmanagement.nl

 

Reageer op dit artikel