artikel

Leidinggevenden vaak niet gezien als inspirator

Leiderschap

De meeste leidinggevenden zien zichzelf als inspirator, maar slechts één op de drie medewerkers deelt deze mening.

Leidinggevenden vaak niet gezien als inspirator

Medewerkers willen liever ook geen oudere leidinggevende omdat ze te bazig zijn maar verwijten jongere leidinggevenden te veel met hun carrière bezig te zijn. Dit blijkt uit het derde Nationaal Leiderschapsonderzoek, uitgevoerd door leiderschapsinstituut de Baak, het blad Management Team en adviesbureau Winkelman Van Hessen.
Er blijken grote verschillen te zijn tussen de twee groepen over hoe zij de managementstijl beleven. Leidinggevenden geven zichzelf een 7,6 voor hun leiderschapsstijl, terwijl medewerkers daar maar een 6,4 voor over hebben. Ook vindt slechts 5 procent van de leidinggevenden van zichzelf dat hij of zij een directieve leiderschapsstijl heeft. Daar denken de medewerkers echter duidelijk anders over: van hen ziet 30 procent de baas als directief.
Bekijk het gehele onderzoek.
Bronnen: debaak.nl en www.mt.nl (via Executive Finance)
Tip: kom naar het Jaarcongres Leiderschap op 19 mei a.s.

Reageer op dit artikel