artikel

Goeroe Henny van der Most en ex-graaier Cor Boonstra

Leiderschap

Zowel ondernemer Henny van der Most als Cor Boonstra, onder anderen ex-ceo van Philips, was onlangs in het nieuws. Wat zijn hun lessen?

Cor Boonstra, de bokito van het kapitalisme. Een man van vaste zekerheden, een grote gelijkhebber. Naar nu blijkt toch ook een man die op zijn ouwe dag opeens veel genuanceerder naar de wereld kijkt dan tijdens zijn actieve loopbaan. De man die miljoenen aan opties en bonussen ophaalde zegt nu: ‘Iedere keer dat weer een forse bonus betaald wordt, is dat een stimulans voor onlustgevoelens’. Lees de blog van Jaap van ’t Hek.

Henny van der Most, was ooit arm en is nu puissant rijk en succesvol: ‘Van handjes kun je wel praters maken, maar van praters nooit handjes.’ Lees de blog van Leike van Oss.

Reageer op dit artikel