artikel

Zo word je topmanager

Leiderschap

Je zou zeggen dat je de top bereikt dankzij hard werk, een stel goede hersens en sterke leiderschapskwaliteiten, gecombineerd met flink wat geluk: net op het juiste moment op de juiste plek zitten als er een promotie voorbijkomt.

Zo word je topmanager

Uit research van LinkedIn – dat de loopbanen analyseerde van 459.00 leden die tussen 1990 en 2010 bij topadviesbureaus werkten – blijkt dat er nog andere factoren zijn die erg helpen bij je roadmap naar de C-suite:

  • Ervaring in verschillende disciplines/bedrijfsfuncties. Een consultant die bijvoorbeeld ook in marketing en finance heeft gewerkt, bereikt eerder een executivepositie. Wel binnen dezelfde bedrijfstak; van bedrijfstak wisselen heeft een negatieve impact.
  • Een MBA-opleiding, en dan het liefst bij een topbusinessschool. Maar in elk geval een MBA.
  • De juiste locatie. In de VS vergroot je je kansen op een toppositie in consulting als je in New York werkt. Daarbuiten bieden Mumbai en Singapore de beste kansen – en Sao Paulo en Madrid de minste.
  • Sekse speelt een rol: vrouwen hebben gemiddeld 3,5 jaar meer ervaring nodig om dezelfde  kans te maken op een executivefunctie als mannen.

Bron: World Economic Forum, 30-9-2016

Reageer op dit artikel