artikel

6 manieren om je beste medewerkers weg te jagen

Leiderschap

Sommige managers zijn er opmerkelijk goed in om het leven van hun mensen te verpesten. Hoe doen zij dat?

6 manieren om je beste medewerkers weg te jagen

Managers klagen er soms over dat ze hun beste mensen kwijtraken. Altijd de besten ja, want de mindere goden zijn meestal met geen stok weg te slaan. Laat ze de oorzaak vooral ook eens bij zichzelf zoeken, zegt executivecoach Marcel Schwantes (Leadership From the Core): boze medewerkers rennen niet weg van banen maar van managers.

Redenen waarom medewerkers vertrekken

  • Managers die hun emoties niet beheersen. Boos worden, bot gedrag, tot schreeuwen aan toe. Liefst en publique natuurlijk.
  • Managers die goed werk dat is geleverd niet herkennen noch prijzen. Bijna niets is ontmoedigender dan dat.
  • Managers die niet nadenken en alle opties overwegen voordat ze handelen. Gewoon meteen impulsief ter plekke en terstond actie ondernemen, zonder je teamleden erbij te betrekken.
  • Managers die geen heldere doelen en verwachtingen formuleren. Zodat niemand goed weet wat nou uiteindelijk de bedoeling is van wat ze doen.
  • Managers die zich niet bezighouden met de behoeften van hun medewerkers qua ontwikkeling en loopbaan. Krijg vooral geen emotionele binding met je mensen.
  • Managers die niet luisteren. Alleen maar zenden. Nul ontvangen, geen idee hebben wat er speelt aan de andere kant van de schutting – en dan verbluft opkijken als iemand plotseling weg is.

Bron: Inc.

Door: Eduard Kerkman – redacteur Management Executive

 

Reageer op dit artikel