artikel

Groene economie is niet links of rechts

MVO

Een groene economie is niet langer verbonden aan links of rechts, het is een onontkoombare richting. Dat zegt Jan van Betten, voormalig topman bij Reed Elsevier en oprichter van consumentenplatform Nudge.

Volgens Jan van Betten gaat duurzaamheid niet over zielige zeehondjes, maar over sociale duurzaamheid en sociale verbinding. Het is in elk geval niet verbonden aan een politieke kleur. Hij meent ook dat het bedrijfsleven op dit punt veel verder is dan de politiek en dat politieke partijen standpunten innemen die de kiezer bevallen. En dus roept hij die kiezer op om duidelijk te maken dat duurzaamheid een belangrijk standpunt is.

Een zetje geven
Voor initiatieven vanuit overheden of ondernemers zoekt het platform Nudge (to nudge betekent ‘een zetje geven') consumenten die duurzame producten of diensten een kans willen geven. Het aantal van 18.000 mensen dat zich inmiddels achter zijn initiatief heeft geschaard, zegt veel over het succes van de website. Het ging snel: vanuit het niets kwam van Betten binnen op nummer 22 in de Trouw Duurzame top 100. Een ander succes is dat Albert Heijn op haar Puur en Eerlijk-producten tips van Nudge gaat zetten.

Tips
* Duurzaam Denken Doen: Inspiratieboek voor onze gezamenlijke toekomst.
*  Jaarcongres Duurzaam Organiseren Doen! (31 mei 2012)

(Bron: bnr.nl).

Reageer op dit artikel