artikel

Waarom managers belangrijk zijn… en blijven

Organisatie

De macht van managers zou in de huidige, op kennis gebaseerde economie steeds verder afbrokkelen. Echter, nog steeds is de behoefte aan iemand die de organisatieregels van het spel definieert en implementeert groot.

Waarom managers belangrijk zijn… en blijven

Managementautoriteit blijft in hedendaagse organisaties met name essentieel in situaties waar (1) beslissingen tijdsgevoelig zijn, (2) de cruciale kennis geconcentreerd is binnen het managementteam en (3) interne coördinatie nodig is.

We leven in een op kennis gebaseerde, snel veranderende netwerkwereld. Een vermeend kenmerk van de nieuwe economie is de teruglopende autoriteit (macht, gezag, met alle bijbehorende verantwoordelijkheden en bevoegdheden) van managers. Moderne organisaties geven de voorkeur aan platte hiërarchieën met breed verspreide macht. We noemen dit ‘gewikificeerde bedrijven’, waarbij het wiki-voorvoegsel staat voor de losjes gestructureerde, bottom-up, egalitaire structuur, die zo populair is geworden door het Wikipedia encyclopedieproject. Wikificering wordt vurig bepleit door allerlei wetenschappers, managementdenkers en -adviseurs en ook bedrijven vertellen trots over hun systemen om ‘te managen zonder managers’.
Toch, zo beweren Nicolai Foss en Peter Klein in Management Executive, worden veel succesvolle bedrijven nog altijd effectief geleid door sterke, eigenwijze managers. Denk aan CEO Steve Jobs van Apple, die jarenlang op dictatoriale wijze cruciale beslissingen nam. Onder Jobs ‘bezat’ alleen de CFO een winst- en verliesrekening. Dit duidt op een extreme concentratie van macht, maar is tegelijk volledig consistent met de filosofie achter het gewikificeerde bedrijf: als functionele executives zich geen zorgen hoeven maken over budgetten, kunnen ze focussen op toepassing van hun specialistische kennis om in lokale behoeften te voorzien.

Lees het hele artikel in Management Executive door het hieronder te downloaden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels