artikel

Vijf praktische stappen voor de ondernemer en zijn geld

Organisatie

Met Het grote geldboek voor de kleine ondernemer leert een ondernemer (zzp’er) in vijf praktische stappen zijn financiën doen en begrijpen. Van businessplan tot aangifte inkomstenbelasting.

Als ondernemer geniet je van veel vrijheden. Daarnaast heb je ook te maken met verplichtingen, zoals het bijhouden van een administratie en het doen van belastingaangifte. Dit zijn geen zaken die het hart van de gemiddelde ondernemer sneller doen kloppen. Ondernemers kiezen er al snel voor om hun financiën volledig uit te besteden aan een accountant of boekhouder.
De cijfers en het jargon kunnen overweldigend zijn, maar je moet ze wel begrijpen om succesvol te kunnen ondernemen. Financiën is namelijk de taal van ondernemen. Spreek je die taal niet, dan is het onmogelijk om te begrijpen welke financiële risico’s je loopt en wat je onderneming oplevert. De boekhouding is de peilstok van je onderneming. Mits goed opgezet en bijgehouden wordt het nemen van belangrijke beslissingen geen gok.
Lees het hele stuk van auteur Stephan Zwanikken.

Reageer op dit artikel