artikel

Hoe Jeff Bezos Amazons bedrijfscultuur onderhoudt

Organisatie

De spectaculaire heruitvinding en groei van Amazon zijn niet alleen magisch, ze zitten ook in de bedrijfscultuur. Blog van Kavo Guppta. We ontleden de brief van CEO Jeff Bezos naar Amazons aandeelhouders en graven concrete voorbeelden op van hoe Bezos aan een bedrijfscultuur bouwt die zich steeds op nieuwe vlakken begeeft. Aan het eind van deze blog geven we je een concrete manier om jouw bedrijfscultuur te vangen met Amazon als referentie.

Hoe Jeff Bezos Amazons bedrijfscultuur onderhoudt

Strategyzer
Amazon is een fascinerend voorbeeld van wat academici de ‘tweehandige’ organisatie noemen. Dit is een organisatie die haar bestaande business verbetert en gelijktijdig ruimte creëert om nieuwe businessmodellen uit te vinden.

Bedrijfscultuur laat ruimte voor uitvindingen
Tweehandigheid binnen een organisatie is moeilijk te bereiken, maar het kan wel. In zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders schetste Jeff Bezos hoe Amazon bewust een bedrijfscultuur hanteert die ruimte laat voor uitvindingen binnen het bedrijf.

Lees de hele blog van Kavo Guppta.

 

Reageer op dit artikel