artikel

Hoe kunnen organisaties zich voorbereiden op een digitale toekomst?

Organisatie

De toekomst wordt steeds meer digitaal en daarom is een corpoterate shift in mindset nodig – en dat geldt voor bijna alle organisaties, groot of klein in welke sector dan ook, om succesvol nu en in de toekomst te kunnen concurreren.

Hoe kunnen organisaties zich voorbereiden op een digitale toekomst?

Vandaar de volgende aanbevelingen:

  • Ontwikkel een digitale, de hele organisatie omvattende strategie. Bereid de plannen goed voor; zorg voor duidelijkheid richting werkvloer, waar u de mensen mee moet zien te krijgen.
  • Zorg voor een organisatiecultuur die digitale initiatieven verder ondersteunt. Hoe goed kunnen mensen en afdelingen samenwerken? Meer stimulering van de experimenteerdrang? Minder ‘top-down’ (hiërarchie), meer ‘plat’ denken?
  • Stimuleer mensen hun digitale talenten te ontwikkelen. Dit kan niet zonder dat ze zich ook businessvaardigheden (inzicht in de organisatie, de uitdagingen die de omgeving stelt en hoe die te managen) eigen maken.
  • Ga nauwkeurig na wat uw werknemers nodig hebben om te slagen in het digitale tijdperk. Welke belemmeringen in de huidige digitale infrastructuur zijn er? Komen onze huidige digitale technologieën wel tegemoet aan de professionele behoeften op de werkvloer?

Bovenstaande conclusies komen uit een groot onderzoek naar digitalisering bij organisaties door de Carroll School of Management (Boston College). Alles conclusies van dat onderzoek lees je op Management Executive >>>

Door: Gerald C. Kane, Doug Palmer, Anh Nguyen Phillips en David Kiron

Eerdere relevante berichten:

Reageer op dit artikel