artikel

Tien uitstekende organiserende principes

Organisatie

Bewegen is altijd beter dan mediteren. Het boek ‘Uitstekend’ bevat 10 organiserende principes om actie te nemen en een neuslengte voorsprong te krijgen. Welke van deze principes zouden u het meeste helpen om alles te halen uit alles wat u al heeft?

Tien uitstekende organiserende principes
Uitstekende plannen uit Uitstekend

Uitstekend idee 1: Een neuslengte voorsprong

Om uw resultaten te verdubbelen hoeft u niet twee keer zo goed te worden. U hoeft alleen een klein beetje beter te worden op een paar cruciale gebieden. Dit is het vreemdste geheim van de zakenwereld en het heet ‘een neuslengte voorsprong’. Het vormt de sleutel tot het dramatisch versnellen van uw zakelijke en persoonlijk succes.

Uitstekend idee 2: Stap uit die tredmolen

Om gebruik te maken van die neuslengte voorsprong, moet u uit de dagelijkse tredmolen stappen en aan uzelf en uw bedrijf gaan werken. Dat doet u door te focussen op drie activiteiten die geen plafond hebben en dus grenzeloos effectief zijn: strategie, marketing en innovatie.

Uitstekend idee 3: Uitstekende strategieën om de top te bereiken

Sommige zakelijke en leiderschapsconcepten zijn effectiever dan andere en helpen u sneller uitstekend te presteren en topprestaties neer te zetten. Deze strategieën zijn universeel en kunnen door iedereen altijd en overal ingezet worden.

Uitstekend idee 4: Uitstekende marketing: het kan simpeler

Wat uw product of zakelijke dienst ook inhoudt, helderheid over de waarde die u kunt leveren is essentieel voor uw succes. Ik noem dit uitstekende marketing: een rijtje simpele ideeën die u fantastische resultaten kunnen opleveren.

Uitstekend idee 5: Uitstekend innoveren: de meerderheid zit ernaast

Als u doet wat iedereen doet, steekt u niet af bij de rest en loopt u waarschijnlijk vast. Er zijn veel manieren om de dingen zo te doen dat u er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is de kern van innovatie. Wat ik ontdekt heb, is dat innovatie geen bakken geld hoeft te kosten, niet lang hoeft te duren en geen onbeheersbare kosten met zich mee hoeft te brengen. Alles wat u nodig heeft is een consequent doorgevoerd voornemen om de normen die binnen uw sector of vakgebied gelden, te doorbreken.

Uitstekend idee 6: Strategisch loslaten om verder te komen

Meer proberen te doen in minder tijd is niet langer het antwoord op te druk zijn. U moet eerst iets loslaten om te kunnen reiken naar hogere doelen. Uw slaagkans is recht evenredig aan uw vermogen om iets op te geven.

Uitstekend idee 7: Niet potentie maar prestaties tellen

Alle grote prestaties beginnen klein. Kleine verbeteringen die systematisch op een bepaald gebied toegepast worden, zorgen ervoor dat u uw potentie ten volle gaat benutten.

Uitstekend idee 8: Elke boodschap aan elk publiek communiceren

Succes bereikt u nooit in uw eentje. Het vermogen om mensen te enthousiasmeren en voor uw zaak te winnen, begint met de kwaliteit van uw communicatie. En die kwaliteit begint weer met een paar sterke ideeën waarmee u elke boodschap kunt overbrengen aan elk publiek.

Uitstekend idee 9: De wonderbaarlijke tijdmachine

Tijd is de grote gelijkmaker. Uw resultaten in het volgende kwartaal hangen af van hoe goed u uw tijd vandaag benut. Daarom moeten we onze tijd ook optimaal leren gebruiken. Een paar praktische, bewezen en krachtige ideeën zijn genoeg om uw eigen tijdmachine te bouwen zodat u twee keer zo veel resultaten kunt behalen in de helft van de tijd.

Uitstekend idee 10: Waarom slimme mensen domme dingen doen

Ondanks alles vertonen zelfs uitstekend presterende mensen, teams en organisaties soms ondermaats gedrag. Dat is te wijten aan een paar duidelijke denkfouten. Ondermaats denken verraadt zich door een aantal waarschuwingssignalen. Als u deze rode vlaggen eenmaal herkent, trapt u minder snel in de ondermaatse-prestatieval.

Door: Paul Rulkens

Het boek: Uitstekend
Paul Rulkens heeft op basis van zijn uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van uitmuntend presterende organisaties en personen een gids geschreven die bol staat van bewezen, praktische ideeën. U hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Of u nu manager, directeur of een specialist met aspiraties bent, met Uitstekend legt u de lat nog een stuk hoger, stelt u een nieuwe norm en tilt u uzelf én uw organisatie snel naar een hoger niveau van zakelijk en persoonlijk succes.

Reageer op dit artikel