artikel

Dingen die je kunt doen om blij naar je werk te gaan

Persoonlijke groei

Er zijn mensen die elke ochtend fris en vrolijk hun bed uitspringen en niet kunnen wachten voor er wéér zo’n geweldige dag op kantoor begint. Dat zijn vaak ook succesvolle mensen: blije mensen presteren beter. Hoor jij niet bij de happy few? Wanhoop niet. Je kunt je werkgeluk opvijzelen.

Dingen die je kunt doen om blij naar je werk te gaan

Blij: Werkgeluk voor iedereen

  • Zoek uit waar jij echt blij van wordt, en maak je roadmap daarheen. Maar zoek je niet het apelazarus: slechts: 20% van de mensen heeft een ‘passie’. Probeer gewoon van alles uit, kijk wat je leuk vindt en waar jij goed in bent. (Het kan dat je gewoon liever bankhangt of kaviaar eet. Accepteer dat dan, prioriteer overeenkomstig en weet dat een ambitieuze carrière er voor jou niet in zit.)
  • Breng je werktempo omlaag. Tenzij je ambulancemedewerker bent, is de snelheid waarmee je een taak uitvoert niet het verschil tussen leven en dood. Rustiger aan doen reduceert de door stress veroorzaakte gevoelens van paniek, pressie en hulpeloosheid – en je doet je werk beter.
  • Wees aardig, dan valt je kantoorkarma ten deel. Mensen die aardig doen, voelen zich zelf ook gelukkiger blijkt uit psychologisch onderzoek. Je creëert een vicieuze gelukscirkel.
  • Word vriendjes met je team. Niet wéér binge-kijken op de bank dus maar af en toe samen de kroeg in. De relaties die je buiten en binnen de werkplek opbouwt, zijn cruciaal voor je succes. Goede relaties binnen het team vergroten de veerkracht en betrokkenheid.

Boekentips:

Bron: Management Today

Door: Eduard Kerkman – redacteur Management Executive

Reageer op dit artikel