artikel

40% heeft stress, maar meerderheid gelukkig met baan

Persoonlijke groei

Schouten & Nelissen onderzocht hoe het zit met de werkdruk van medewerkers en het resultaat valt niet mee: maar liefst 40% worstelt met werkstress als gevolg van te veel werkdruk en een verstoorde werk-privébalans.

40% heeft stress, maar meerderheid gelukkig met baan

54% meent continu achter de feiten aan te lopen, hoe hard ze ook werken. Een derde heeft er moeite mee om ’s avonds het werk los te laten. 78% werkt structureel over, 24% werkt maandelijks 20 uur extra. Het is allemaal niet goed voor de gezondheid: 41% van de medewerkers heeft de afgelopen 12 maanden verzuimd, 30% loopt risico op een burn-out.

Ruime meerderheid tevreden met baan
Employment Services vroeg aan mensen hoe blij ze zijn met hun werk. De Nederlandse medewerker geeft zijn baan gemiddeld een 7,6. Slechts 8,4% gaf zijn baan een onvoldoende. Meer dan 90% vindt de baan belangrijker dan het salaris. De leukste onderdelen van de baan zijn de inhoudelijke taken en verantwoordelijkheden (genoemd door 50%), collega’s en bedrijfscultuur (36,6%) en salaris en woon-werkafstand (allebei 32,5%). De minst leuke onderdelen: toekomstperspectieven en ontwikkelingsmogelijkheden (45,5%), collega’s en bedrijfscultuur (30,1%) en salaris (24,4%).

Bronnen: Employmentservices.nl en Lang leve de werkdruk!

Reageer op dit artikel