artikel

Goede voornemers voor managers

Persoonlijke groei

Het gesprek van de dag in deze eerste weken van januari: de goede voornemens. Iedereen gaat afvallen, stoppen met roken, minder drinken, meer sporten, meer tijd met het gezin doorbrengen, een leuke baan vinden, die droomreis maken, beter contact houden, vrijwilligerswerk doen of de goede voornemens van vorig jaar uitvoeren. Kortom, vol goede moed starten we aan het nieuwe jaar, en dan kan jij als manager natuurlijk niet achterblijven.

Goede voornemers voor managers

En om je te helpen, hier alvast een lijstje met goede managementvoornemens:

  • Ik ga meer naar mijn team luisteren
  • Ik ondersteun het team en pleeg geen obstructie
  • Ik ga meer concreet bijdragen aan de teamresultaten
  • Ik schrap minstens 85 procent van alles procedures
  • Ik bedenk dit jaar geen nieuwe regels
  • Ik ga minder managen
  • Ik ga meer vanuit vertrouwen werken
  • Ik ga mijn team dit jaar echt beter maken
  • Ik doe mee bij alle teamdingen, inclusief de stomme
  • Ik vraag mij altijd eerst af wat ikzelf beter kan doen

Met deze voornemens ga jij echt het verschil maken als manager en je team zal daadwerkelijk blij met je zijn.

Door: Eduard van Brakel

Reageer op dit artikel