artikel

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

Persoonlijke groei

Aan alle mooie dingen komt een eind. Dat betekent ook dat je soms die baan moet loslaten die je jarenlang zo veel bevrediging en plezier heeft gegeven.

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging?
Je instinct liegt niet.

Misschien ben je op een zijspoor geraakt binnen je organisatie. Misschien ben je je baan gewoon ontgroeid. Luister in elk geval goed naar jezelf: als je innerlijke stem je zegt dat het tijd is om wat anders gaan doen, wees dan niet bang. Je instinct liegt niet. En er zijn ook nog concretere, objectieve tekenen aan de wand dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Vertreksignalen

  1. Je wordt niet meer uitgedaagd. Je leert niet meer en wordt niet meer op de proef gesteld. Je stagneert. Elke dag of week lijkt een herhaling van de vorige.
  2. Er zijn geen mogelijkheden om je huidige baan uit te breiden. Stel je eens gedetailleerd voor hoe je droombaan eruit zou zien. Wat zou je doen en verdienen? Op welke locatie? Lakmoesproef: kun je je in je huidige baan – of bij je huidige werkgever – ontwikkelen in de richting waar je diep in jezelf naar verlangt?
  3. Als je alleen al dénkt aan je droombaan, prikkelt dat je enorm. Als het idee van een andere baan bij een organisatie waar je in gelooft je erg blij maakt, is het waarschijnlijk tijd om ervoor te gaan. In een gelukkig leven houd je van wat je doet.
  4. Je krijgt mooie aanbiedingen die beter zijn dan wat je nu hebt. Wat betekent dat je voor anderen een aantrekkelijke kandidaat bent. En dat je je huidige salaris en functie bent ontgroeid.

Bron: Business insider

Door: Eduard Kerkman – redacteur Management Executive

Boekentips:

Reageer op dit artikel