artikel

Doe mee aan procesmanagementonderzoek naar Innovatie

Procesmanagement

Is business process management (BPM) vriend of vijand van innovatie? ConQuaestor doet er onderzoek naar – en u kunt meedoen.

De omgeving van organisaties verandert in hoog tempo. Dat is al jaren zo en er wordt dan ook veelvuldig over gesproken, ook in de wereld van Business Process management (BPM). Regelgeving komt in een steeds hoger tempo, markten zijn volatiel, de klant is bewuster en mondiger dan ooit en de time-to-market was nog nooit zo belangrijk.

Geen kant-en-klaar-antwoord
Het vakgebied BPM heeft geen kant-en-klaar-antwoord op de roep om innovatie. Er zijn wel veel beproefde methoden om efficiency, kwaliteitsverbetering en risicobeheersing te bevorderen, maar hoe bevorderen we innovatie? Is BPM eigenlijk niet tegenstrijdig aan innovatie? Door alle werkwijzen tot in detail vast te leggen, en van medewerkers te verwachten dat ze zich hier exact aan houden en drempels op te werpen om deze werkwijzen te veranderen, zou het best kunnen zijn dat veel innovaties in de kiem worden gesmoord.
Of is BPM juist de enabler van innovatie die ons helpt producten op nieuwe wijzen aan de klant aan te bieden? Door barrières weg te nemen om nieuwe klantprocessen mogelijk te maken, te veranderen of te versnellen? Door structuur te bieden aan het innovatieproces en time-to-market te verkorten?
Wat is in de praktijk de waarheid? BPM als vriend of vijand van innovatie?

Onderzoek naar bijdrage BPM aan innovatie
Omdat de wetenschap hierop nog geen antwoord heeft, probeert ConQuaestor hierop haar licht te schijnen via een BPM-onderzoek met als thema ‘Innovatie'. In dit onderzoek bekijkt ConQuaestor BPM in de context van de organisatie. Op basis van vakliteratuur en de meest recente inzichten in het vakgebied, heeft ConQuaestor BPM per element van het framework vastgesteld hoe in theorie de inrichting van dit element zou moeten zijn. Door vragen te stellen op basis van deze elementen, aangevuld met enkele vragen over innovatie binnen uw eigen organisatie, ontstaat een beeld in hoeverre BPM bijdraagt aan innovatie.

Handvatten voor uw organisatie
Na het invullen van de enquête, krijgt u direct een terugkoppeling van de resultaten van uw antwoorden. Hiermee krijgt u een beeld van BPM en innovatie binnen uw organisatie, met concrete handvatten over hoe u met BPM nog beter kunt bijdragen aan innovatie en daarmee uiteindelijk concurrentievoordeel en/of onderscheidend vermogen voor uw organisatie kunt bereiken.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens het Jaarcongres Procesmanagement op donderdag 22 november.
Onder de respondenten wordt een aantal vrijkaarten verloot voor het congres!

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek .

Reageer op dit artikel